Exposicions

Del 06 d'Abril al 30 de Juny
Exposició a Peralada (Girona)

Del Caos i el cosmos

He aconseguit canviar la velocitat de la màquina que ocupava l’espai del cervell a l’escultura del Temps, la que vaig fer fa quatre anys. Quan el vaig construir, tenia una màquina de rellotge al cor i un pèndol implacable al ventre. Volia ser mare, vaig ser artista inevitablement, també va ser un caos… el temps i la vida se’m va escapar entre els dits.
Algunes decisions ens canvien el cervell i jo les he pres. Per això vaig anar a veure Jaume Doménech, mestre rellotger, i ha aconseguit frenar el cervell de l’escultura del temps afegint-li un pèndol a la gola. L’he canviat de nom Cosmos.
El terme ècdisi (sortida o evasió, en grec) s’utilitza generalment per referir-se al procés de muda de l’exoesquelet dels artròpodes, com ara els crancs. Aquest procés està controlat per l’hormona ecdisona, que també és responsable d’iniciar el procés de metamorfosi. Les restes de l’antic exoesquelet s’anomenen Exúvia.

Les obres de Tania Font són emocions que cobreixen la pedra i la fonen per obrir-la i observar-ne l’interior. I donar-li la volta, tantes vegades com sigui necessari.

Un mecanisme perfecte on tota l’emoció encaixa en un caos de bellesa.

(…) resum de totes les pells que s’han vist com el nostre passat 6 d’abril a la inauguració de la nova exposició d’escultura.

Gràcies Tania Font per confiar en la nostra galeria.

Gràcies a tots els que seguiu venint, l’un i l’altre i els altres, i vareu trencar totes les nocions de temps, veritat i emoció per entendre a través dels ulls del nostre artista protagonista.

The Eleven House By Marta Bertràn

La veritat que queda, la pedra que sua, que plora, que riu, que et diu viva, viva, que ets or, que ets puresa, que ets perfectament trencat.

La simetria de la ferida del sentiment, del forat per veure clar, del forat de sentir-se estimat i de rebutjar tot allò que hi ha profund entre el riu i la muntanya, entre el no-res i l’ésser, entre la foscor i la lluna plena. .

L’or que portem dins és la presó que ens allibera.

Si obrim els ulls Si ens aixequem a l’art.

Si escoltem el silenci. Si aprenem a callar.

Recórrer aquestes obres és un gran camí de tornada, per aguantar la bellesa i assumir la veritat que ens silencia. Un gran terratrèmol que ho deixa tot quiet, tot al seu lloc, tot on hauria d’estar.

L’engranatge anomenat vida.

Gràcies Tania Font per emocionar-me, emocionar-nos, ambdues amb aquestes obres tan sinceres.

The Eleven House By Marta Bertràn

Del 14 de Gener al 12 de Març
Exposició Capella del Carme (Palamós)

ècdisi

El terme ècdisi (sortida o evasió, en grec) s’utilitza, generalment, per a referir-se al procés de muda de l’exosquelet dels artròpodes, com ara els crancs. Aquest procés el controla la hormona ecdisona, responsable també d’iniciar el procés de metamorfosi. Les restes de l’antic exoesquelet reben el nom de exúvia.

Amb aquesta exposició proposo compartir una reflexió sobre el concepte metafòric de mudar la pell. Sobre conservar el que és essencial i desempallegar-nos del que no ens ès útil creant un canvi, sobre la metamorfosi que experimentem com a éssers humans.

Amb l’escultura Exùbia parlo de les restes del que hem estat i ha format part de nosaltres, allò que deixem enrere, també sobre el que es veu i el que no es veu d’allò que som.

Sobre com el fet de projectar el que somniem i ens obre un camí a nivell cognitiu cap al que serem, tingui la forma que tingui. Sobre la metamorfosi de l’ésser humà, la resistència o la invitació al canvi, sobre la remodelació dels patrons mentals i les idees preestablertes i sobre allò que veuen els altres en relació al que som o podem ser, les aparences i el que és realment autèntic en les persones.

 

Del 8 de Gener al 27 de Febrer de 2022
Exposició a Moregem (Bèlgica)

Light and Fragility

Tania Font nascuda l’any 1978 a Palamós, Espanya, és una artista contemporània coneguda per la seva pràctica escultòrica i pictòrica en la qual actua d’una manera molt semblant a la llum. Font explora la fragilitat de la humanitat (…) Les seves històries romanen en silenci mentre no hi hagi llum que les faci visibles.

Verduyn Gallery.

Del 11 de Desembre al 22 de Gener del 2022
Exposició a Terrassa (Barcelona)

9 anys galeria contrast

Exposició col·lectiva – 9 Anys | Galeria Contrast, Terrassa

Del 12 al 14 de Novembre de 2021
Exposició a Milà (Italia)

Milano Scultura Fair

Exposició a Milano Scultura Fair (Stepartfair.com)
Milà, representada per Vila Contemporània

Del 11 al 14 de Novembre de 2021
Exposició a Montpellier (França)

Art Montpellier

Exposició Art Montpellier, Foire méditerranéenne des arts contemporains.
Parc Expo/Hall B2 Montpellier, França.
Representada per Pedro Requena Art

Del 21 al 24 d'Octubre del 2021
Exposició a Madrid

Estampa Contemporany Art Fair

Exposició Estampa Contemporany Art Fair, ifema Madrid
Representada per Pedro Requena Art

Del 23 de Setembre al 30 d'Octubre de 2021
Exposició a Monza (Italia)

Quel Grandioso Senso Di Se

Exposició col·lectiva Quel Grandioso Senso Di Se.
Galeria d’arte Vila Contemporania.

Del 2 de Setembre al 2 d'Octubre
Exposició a Terrassa (Barcelona)

Tania Font Qualia

Exposició individual a la Factoria Cultural de Terrassa

Del 13 al 19 de Juny de 2021
Exposició a Suissa

Volta Art Fair Basel

Exposició a Eys Basellea
Representada per Galeria Contrast Barcelona.

Del 25 de Juny al 7 de Juliol de 2021
Exposició a Barcelona

Expo col·lectiva d'estiu

Del 20 de Març al 6 de Maig 2021
Exposició a Terrassa (Barcelona)

Diàlegs - Espai G d'Art

L’espai G d’Art aculli fins al 6 de Maig l’exposició “Diàleg”, una mostra col·lectiva on s’estableix una comunicació entre les obres dels cinc artistes que hi participen i les disciplines que utilitzen.
Tania Font amb 4 peces escultures i una pintura i fotos i llibres d’artistes:
Gabriel Smith, Luis Estopiñan, JA Soria i Lidia Romero.  

Del 25 de Juliol al 29 de Novembre de 2020
Exposició a Palafrugell (Girona)

Mecànica Interna - Fundació Vilacasas

De les nombroses crisis que han definit l’edat contemporània, n’hi ha una que no tan sols no ens ha abandonat, sinó que ha crescut en complexitat i impacte la crisi de la mirada. La fotografia, el raig X o la psicoanàlisi tenien una cosa en comú, ja que ens van descobrir tantes coses que certament s’escapen a la nostra visió i les múltiples maneres d’engany que tenen les aparences. Ens freguem els ulls insistim. Vam fer de “l’autòpsia l’acte de veure amb els nostres propis ulls” un reforçat exercici de coneixement.
Hem obert tot, cos i joguines, a la recerca de respostes a través del bisturí, el dibuix, el pla i l’endoscopi. I només hi hem trobat més preguntes, talment productiu ha estat el nostre neguit. Sabem el que hi ha endins i sovint fins i tot sabem com funciona, tot i que continuem ignorant-ne el perquè i en aquest enigmàtic territori, cruïlla de ciència, art i histerisme, s’hi produeix la més meravellosa de totes les frustracions John Pecnom, un savi Francisco del segle XIII, va dir que l’acte de la visió és dolorós, tal vegada perquè revela, però no explica, descobreix però no respon.

Les escultures de Tania Font es presenten com a indagacions exhibicions en canal de tot allò que amaga la superfície. No obstant això, no són solucions a un jeroglífic. Qui sa si, com a art, són l’elaboració d’un enigma amb què respondre a d’altres.

Andrés Hispano

Del 2 de Març al 23 de Maig del 2020
Exposició a Barcelona

Tania Font presenta "l'Inconscient" a la nau Bostik

Del 2 de març al 23 de maig es podrà visitar l’exposició “l’inconscient” de l’escultora i pintora Tania Font a l’espai de Creació i Difusió de la cultura Nou Bostik de Barcelona Ferran Turné, 1 de Barcelona.

A través d’aquesta mostra el visitant pot entrar en el particular món de l’autora mitjançant la seva escultura i pintura segons Font “un món aniria i subjectiu, que beu del surrealisme i l’estrambot isme empordanès i deixa l’espectador ple de preguntes sobre l’obra i la seva interpretació” i afegeix que “és una exposició de silenci introspectiu, que crea collages visuals i metàfores a partir d’elements figurant l’ús des de la lleugeresa de l’inconscient del somni per expressar sentiments i estats físics i emocionals personals

Scroll to Top